Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση του Μιχάλη Κασσή για την νέα τιμολογιακή πολιτική της Δωδώνη Α.Ε.

Δήλωση του Μιχάλη Κασσή για την νέα  τιμολογιακή πολιτική της Δωδώνη Α.Ε.
14Nov2013

«Συμφώνα με απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη Α.Ε η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας χωρίζει τους παραγωγούς γάλακτος σε κατηγορίες με βάση τις ποσότητες  που παράγουν.

Όπως είναι γνωστό η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων ανήκουν στις κατηγορίες που θα λάβουν χαμηλή τιμή λόγου ύψους παραγωγής . Σε σχέση με την φετινή τιμή γάλακτος θα χάνουν 15 λεπτά το λίτρο, τη στιγμή που τα προβλήματα της κτηνοτροφίας πνιγούν καθημερινά τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Το αδιαφανές ξεπούλημα της Δωδώνης, με τις ευλογίες ορισμένων τοπικών αρχόντων, όπως έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, οδηγεί στον «θάνατο»  του κλάδου της κτηνοτροφίας και στο μαρασμό της πρωτογενούς παραγωγής στην Ήπειρο και τα Γιάννενα.

Όσοι εμπνευστήκαν το ξεπούλημα και όσοι  πανηγύρισαν για αυτό πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα στην τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς.

Καλώ και πάλι, άμεσα, τοπικούς φορείς και κυβέρνηση να πάρουν θέση,αλλά και την διοίκηση της Δωδώνης, που το μόνο που κάνει είναι να  κρύβεται και να ενημερώνει με διαρροές.

Ο απαξίωση της κτηνοτροφίας δεν είναι βήμα ανάπτυξης αλλά επιπλέον διάλυσης του παραγωγικού ιστού.»