Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
01Nov2013

Θεωρώ υποχρέωσή μου να τοποθετηθώ με ευθύτητα και σαφήνεια σχετικά με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τον Ενιαίο φόρο Ακινήτων.

Το Νομοσχέδιο ,έτσι όπως παρουσιάστηκε  δεν  πρέπει να έρθει καν στην Βουλή, διότι είναι τελείως άδικο και με άνιση κατανομή των βαρών.

Είναι  απαραίτητη η αναμόρφωση του Σχεδίου, με κύριο άξονα στη φορολόγηση συνολικά της ακίνητης περιουσίας , όπως είχε συμφωνηθεί και όχι για κάθε κτίσμα ξεχωριστά.

Επίσης, πρέπει να υπάρξουν  απαλλαγές και ρυθμίσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και ιδιαίτερα χαμηλοί συντελεστές για παραγωγικές εγκαταστάσεις του πρωτογενούς τομέα όπως πτηνοτροφεία, βουστάσια και χοιροτροφεία.

Επιπλέον , τα αγροτεμάχια των κατ’ επάγγελμα αγροτών επιβάλλεται να έχουν διαφορετική φορολόγηση και με βάση το αγροτικό εισόδημα.

Δεν είναι δυνατόν να «τιμωρείται» όποιος έχει ένα χωράφι, μία παραγωγική μονάδα που συμβάλλει στην ανάπτυξη ή ένα σπίτι …

Ο Νόμος πρέπει να κινηθεί στα πλαίσια της  προοδευτικής φορολογικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ και να αντιλαμβάνεται την Οικονομική και Κοινωνική πραγματικότητα.

Κάθε άλλη πρόταση, είναι δεδομένο ότι δεν θα τύχει της δικής μου, τουλάχιστον , εμπιστοσύνης και ψήφου, με ότι αυτό συνεπάγεται.