Ομιλίες

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Συστράτευση για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα

Συστράτευση για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα
29Apr2012

Μια εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 29/04/2012 στα Γιάννενα ο Μιχάλης Κασσής, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας.

Απέναντι σε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac κι έφτανε μέχρι και τον προαύλιο χώρο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την συγκίνηση του γι’ αυτή την «συγκλονιστική παρουσία», όπως την χαρακτήρισε. Παρόντες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Ζαρμπαλάς, ο συνυποψήφιος του κ. Κασσή Μάκης Χατζηεφραιμίδης, σημερινοί αλλά και πρώην Δήμαρχοι του νομού Ιωαννίνων , Αντιδήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Νομάρχης Νίκος Ζαρμπαλάς, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.κ. Δημητρίου και Χρσοστόμου και εκατοντάδες πολίτες του νομού.

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο επί χρόνια «συνοδοιπόρος του» στην Αυτοδιοίκηση, Άλκης Λάνταβος, κάνοντας λόγο για τον δυναμικό χαρακτήρα που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκλονιστική σας παρουσία. Το δυναμικό σας παρόν με γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για να πάμε μπροστά. Για να φέρουμε πάλι εμείς το ΠΑΣΟΚ, την χαρά, την ελπίδα, το χαμόγελο. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά για την μεγάλη νίκη στις έξι του Μάη. Γι’ αυτό οφείλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Για την εμπιστοσύνη και την ανταπόκριση στο κάλεσμά μου. Που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Στον δρόμο της δυνατής Ελλάδας, της Αυτοδύναμης Ελλάδας.»

Με τις φράσεις αυτές άνοιξε την ομιλία του ο Μιχάλης Κασσής και συνέχισε αναφερόμενος στην κρισιμότητα των εκλογών τις 6ης Μαΐου, λέγοντας ότι «είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 γιατί στις εκλογές αυτές η ψήφος του κάθε πολίτη θα καθορίσει πολιτικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά την χώρα και το μέλλον πολλών γενεών».

Ο κ. Κασσής περιέγραψε την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, αλλά και τα προβλήματα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη να κρατήσει την χώρα όρθια».

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι δεν υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις», είπε ο Μιχάλης Κασσής, προσθέτοντας ότι «πρώτοι εμείς μιλήσαμε με ευθύτητα και ειλικρίνεια για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μια αληθινή και βαθιά αυτοκριτική», αλλά, όπως υπογράμμισε, σε μια χώρα που βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της πορεία, κατάφερε να διασφαλίσει την καταβολή μισθών και συντάξεων και τη μείωση του ελλείμματος.

Όμως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς κι όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής «χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να προστατέψει τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Να πιάσουν τόπο οι κόποι και τα βάσανα όλων αυτών των χρόνων για την τελική νίκη του λαού ενάντια στην κρίση.

Είναι ένας πραγματικός πόλεμος.

Σε αυτόν τον πόλεμο μόνο το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Κασσής άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, λέγοντας ότι «παίζουν κρυφτούλι με τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών». Από τη μία ο κ. Σαμαράς που λέει ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα λύσει σαν μάγος όλα τα δεινά του τόπου κι από την άλλη τα κόμματα της Αριστεράς που τάζουν αντιμνημονιακούς παραδείσους.

«Ο κ. Σαμαράς στην αρχή ήταν αντιμνημονιακός και διέγραψε την Μπακογιάννη γιατί ήταν μνημονιακή. Μετά μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Και ξαφνικά έγινε μνημονιακός, διαγράφοντας τον Καμένο ως αντιμνημονιακό. Και τώρα αφού εγκατέλειψε και την θεωρία της επαναδιαπραγμάτευσης - έχοντας μια στάση που μόνο ως θέατρο του παραλόγου μπορεί να χαρακτηριστεί - λέει ότι με την εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών δηλαδή να γίνει πρωθυπουργός, θα μας σώσει!!! Τέτοιο σώσιμο να μας λείπει», είπε ο κ. Κασσής.

Απέναντι στο αδιέξοδο, την ακυβερνησία και την πολιτική κρίση στην οποία ποντάρουν τα άλλα κόμματα, «το ΠΑΣΟΚ εγγυάται μια σταθερή πορεία της χώρας χωρίς παλινωδίες για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κασσής.

«Καλώ τους δικούς μας ανθρώπους που πικράναμε, να επιστρέψουν»

Ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που πικράθηκαν τα τελευταία χρόνια, να επιστρέψουν, σημειώνοντας πως «η πρωτιά στις εκλογές είναι στόχος ρεαλιστικός γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια», καταθέτοντας ένα «ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της πατρίδας μας».

Ο κ. Κασσής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ και περιέγραψε το εθνικό παραγωγικό μοντέλο που προτάσσει με καθαρές προτεραιότητες και στόχους.

Όπως είπε βασικός άξονας είναι η επάνοδος στον πρωτογενή τομέα, «η επιστροφή στην Περιφέρεια που μπορεί να δώσει δουλειά σε νέους ανθρώπους και ν' ανοίξει τους δρόμους για επενδύσεις, για καινοτομία, για επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, για νέες αγορές».

«Εμείς εδώ στα στην Ήπειρο και στα Γιάννενα έχουμε σημαντική υποδομή να γίνει αυτό πράξη», είπε ο Μιχάλης Κασσής, υπογραμμίζοντας πως «για μας, για το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην είναι πρώτο μέλημα η απασχόληση των νέων και η καταπολέμηση της ανεργίας. Δεν μπορεί να μην είναι στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας στους παραγωγικούς τομείς του Νομού μας».

Χαρακτήρισε δε «έγκλημα» το να μην αξιοποιούνται υπάρχοντα προγράμματα ενίσχυσης των παραγωγικών μονάδων αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους νέους, επειδή «είτε κάποιοι καρεκλοκένταυροι δεν θέλουν, είτε κάποιοι δεν μπορούν».

Έμφαση στον πρωτογενή τομέα

Θεμέλιο του εθνικού παραγωγικού μοντέλου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα είναι ο πρωτογενής τομέας. «Για μας για την Ήπειρο, για τα Γιάννενα, αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα», υποστήριξε ο κ. Κασσής.

Ο Νομός μας έχει παράδοση στην παραγωγή ποιοτικών τροφίμων κι όπως είπε, δώσαμε αγώνες για την κατοχύρωση της ποιοτικής και ηπειρωτικής ταυτότητας των προϊόντων μας.

Η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία αποτελεί τη βάση της πρωτογενής παραγωγής μας. Τα προϊόντα τους πρέπει να έχουν διαρκή πιστοποίηση και ηπειρωτική ταυτότητα.

«Μπροστάρης αυτής της ενέργειας θα είναι για μια ακόμα φορά οι μεγάλες αγροτοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας, όπως η ΠΙΝΔΟΣ στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος», είπε ο κ. Κασσής ενώ αναφερόμενος και στη ΔΩΔΩΝΗ, υποστήριξε με έμφαση πως «θα πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί», χαρακτηρίζοντας θετικό το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε συνεταιριστικά χέρια.

Πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Σην ομιλία του ο Μιχάλης Κασσής υποστήριξε ότι το κυρίαρχο ζητούμενο αυτών τον εκλογών είναι να υπάρχει κυβέρνηση από τη Δευτέρα.

«Το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα. Για να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να ενώσει αποφασιστικά κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Για να διαμορφώσει μια μεγάλη συμμαχία ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Για να εφαρμόσει ένα ευρύ πρόγραμμα κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης για την κοινωνία, που θα την βγάλει οριστικά από την κρίση.

Αυτό προτείνει το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό.

Και υπογράφει μαζί του, συμβόλαιο αλήθειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Μαζί δώσαμε αγώνες

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απ’ όλους να μην εφησυχάσουν, δίνοντας τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας, ενώ μίλησε και για την απόφαση του να κατέλθει στον εκλογικό στίβο στην πιο δύσκολη περίοδο, λέγοντας ότι:

«αν είναι κάποια στιγμή να πάρεις μια μεγάλη απόφαση είναι τότε που σε πολλούς αυτό φαντάζει αξεπέραστο εμπόδιο. Και όμως το στοίχημα είναι τώρα. Στα δύσκολα κρινόμαστε.

Στα εύκολα γινόμαστε πολλοί.

Στα δύσκολα κρίνεται η αλήθεια και το μέλλον».

Και ο Μιχάλης Κασσής κατέληξε:

«Η κοινωνία περνάει δύσκολα, οργίζεται και προβληματίζεται.

Περιμένει να ακούσει μια ειλικρινή και αξιόπιστη πρόταση που δίνει ελπίδα και μέλλον.

Γι’ αυτό ο τόπος μας έχει ανάγκη από δυναμικούς και αυθεντικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Έχει ανάγκη από υποψηφίους που δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα. Έχω επάγγελμα και μάλιστα επιτυχημένο.

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να αρθρώσουν ουσιαστικό και ειλικρινή πολιτικό λόγο.

Και θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια, κοντά τριάντα χρόνια, απέδειξα ότι άξιζα την στήριξη και συμπαράστασή σας.

Αυτό που κτίσαμε μαζί, αυτό που μας συνδέει, είναι η συντροφικότητα και η Εμπιστοσύνη.

Αυτή την εμπιστοσύνη που οικοδομήσαμε μαζί, Σας ζητώ να μου την δείξετε και τώρα.

Σας υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα σας γελάσω.

Όπως και πριν έτσι και τώρα και περισσότερο αύριο.

Θα είμαι δίπλα σας κάθε στιγμή και σε όποιον με χρειαστεί.

Θα είμαι δίπλα στους αυριανούς αγώνες των Αγροτών, των Μικρομεσαίων, στους αγώνες της Αυτοδιοίκησης.

Γιατί όλοι με γνωρίζετε πολύ καλά.

Δεν αλλάζω σαν χαρακτήρας.

Όπως είμαι τώρα, έτσι θα είμαι και αύριο.

Ευθύς, ίσιος και αληθινός.

Φίλος, σύντροφος και αδερφός.

Μπέσα για μπέσα, όπως λέμε εμείς στην Ήπειρο».