Κοινοβουλευτική Δράση

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δευτερολογία του Μιχάλη Κασσή στη συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του Σ/Ν του ΥΠΑΝ «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις».

Δευτερολογία του Μιχάλη Κασσή στη συζήτηση επί των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του Σ/Ν του ΥΠΑΝ «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις».
20Feb2014

Κύριε Υπουργέ,

όσον αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε μέσα στο Κοινοβούλιο για το ότι χθες 19 του μηνός συλλάβαμε κάποιους που έκαναν παρανομίες, γιατί αυτό συνεχίζεται και γίνεται αρκετά χρόνια πίσω. Θα έπρεπε τα συστήματα εισροών-εκροών να έχουν ήδη λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα και δεν χρειάζεται να δοθούν άλλες παρατάσεις. Πρώτα, θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται από τα διυλιστήρια και από τις μονάδες αυτές που ξεκινούν το λαθρεμπόριο. Δεν θα έπρεπε να παγώσουμε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά τις περιοχές που έχουν πολύ κρύο λόγω υψομέτρου, όπως είναι τα Γιάννενα, για να εξισώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, για να μπορέσουμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο. Άρα, χρειάζεται επίσπευση των διαδικασιών και εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, ούτως ώστε κάποια στιγμή να μπουν όλα στη θέση τους και να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Όσον αφορά τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό το οποίο έκανε τις μεγάλες τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τελευταία με τον «Καλλικράτη» και πριν με τον «Καποδίστρια». Εγώ δεν ξέρω αν το ψηφίσατε ή αν το έχετε στηρίξει. Το θέμα είναι να βγείτε τώρα και να πείτε στον ελληνικό λαό τι σκέφτεστε να κάνετε και με ποιο πρόγραμμα θα κατεβείτε στις εκλογές του Μαΐου σχετικά με τον «Καλλικράτη». Θα τον καταργήσετε; Θα επαναφέρετε τις πρώην κοινότητες; Τι άλλο έχετε κατά νου;

Καταλήγοντας, να πω ότι το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν χρειάζεται πιστοποιητικά. Τα έχει πάρει και μάλιστα από την ελληνική κοινωνία.

Και έρχομαι στο νομοσχέδιο για να κάνω δυο-τρεις παρατηρήσεις.

Κύριε Υπουργέ, αν πρόκειται να φτιάξετε τον καινούργιο φορέα, για να ξαναβολέψετε «ημετέρους» ή υπαλλήλους με μισθό 70.000-80.000 ευρώ το χρόνο και εφάπαξ 150.000-170.000 ευρώ, να μην το κάνετε. Αυτοί που το έκαναν τότε, έχουν τεράστια ευθύνη.

Έχετε χρέος να τα δείτε αυτά τα πράγματα. Σας τα είπα και στην πρώτη συνεδρίαση, αλλά και σήμερα από το Βήμα της Βουλής. Έχετε χρέος τους εργαζόμενους να τους προστατεύσετε. Όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, ας πάει σπίτι του. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά και να φτιάξουμε έναν καινούργιο φορέα με τον οποίο θα προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και θα έχουμε εξωστρέφεια στον εμπορικό κόσμο.

Τελειώνοντας, πιστεύω ότι και με το θέμα των τροπολογιών συμφωνήσαμε, αλλά και εσείς, την τροπολογία που έχει κατατεθεί από πλευράς μας –είναι και μία τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ίδια- και έχει να κάνει με το «εργόσημο» για τους εργάτες που απασχολούνται εποχιακά σε αγροτικές δουλειές, κατά την άποψή μου πρέπει να την κάνετε δεκτή, κύριε Υπουργέ.

Ευχαριστώ.