Κοινοβουλευτική Δράση

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Οι εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.

Οι εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.
05Sep2012

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Με έκπληξη πληροφορήθηκε η Ήπειρος την  απόφαση αποκλεισμού των ΕΑΣ της Ηπείρου και του Στρατηγικού Επενδυτή που εξασφάλισαν, από τη διαδικασία πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε..

Μια απόφαση ανεξήγητη και προκλητική. Τη στιγμή που όλοι οι τοπικοί φορείς και όχι μόνο, χαιρέτησαν και ανακουφίστηκαν από την πρόταση αυτή, κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν προκλητικές και αντικαταστατικές διαδικασίες .

Αποκλείονται από τη διαδικασία οι ιδρυτές της ΔΩΔΩΝΗΣ χωρίς να εξετάζεται η πρότασή τους και ταυτόχρονα εγκρίνονται υποψηφιότητες οφειλετών της.

Οι αξιολογητές αναίτια, αγνοούν την Ηπειρωτική Κοινωνία και παραγωγή.
Κάποιοι, μέσα στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, νομίζουν πως μπορούν να κινούνται με λογικές του χτες που μας έφεραν εδώ. Η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ. Τα σχέδια όσων, εδώ και καιρό θέλουν να «βγάλουν από τη μέση τη ΔΩΔΩΝΗ», δεν μπορούν να περάσουν. Η Ήπειρος θα αντιδράσει ενιαία και συλλογικά, γιατί η ΔΩΔΩΝΗ είναι σημαντικό τμήμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Στην κρίση πρέπει να απαντήσουμε με ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού.

ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  • Τι ενημέρωση έχουν για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και γιατί επιτρέπεται η μεροληπτική στάση απέναντι σε προσφορές και προτάσεις που δεν εντάσσονται σε διεθνή διαγωνισμό αλλά σε μία ιδιότυπη διαδικασία εξέτασης προσφορών κατά την οποία οι αξιολογητές ζητούν την ένταξη αμοιβής στην όποια πρόταση κατατίθεται;
  • Πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα του αποκλεισμού της πρότασης των ΕΑΣ και του Στρατηγικού Επενδυτή, 5 ημέρες μετά την κατάθεσή της και η οποία καλύπτει πλήρως τα όσα ζητήθηκαν , έστω και με καθυστέρηση και παρελκυστικές μεθόδους, εντός του Αυγούστου;