Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τις πολιτικές εξελίξεις και την κεντροαριστερά.

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τις πολιτικές εξελίξεις και την κεντροαριστερά.
24May2013

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών δεν επιτρέπουν σε κανένα μας τη λογική της σιωπής και της παθητικής αποδοχής των εξελίξεων σα να είναι μοιραίες.

Η χώρα βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση και οι πολίτες που ζουν καθημερινά το άγχος της επιβίωσης της οικογένειάς τους δεν μπορούν να βρουν «αποκούμπι» , αισθάνονται πως είναι εγκλωβισμένοι σε μία πορεία υποβάθμισης της ζωής τους χωρίς ελπίδα και χωρίς προοπτική.

Και για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο χώρο της πολιτικής και έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τους πολίτες για να τους εκπροσωπούμε, μας τίθεται το ερώτημα «Τι κανέτε;;; Πως αντιδράτε και ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση;»

Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις λογικές των μονόδρομων, των εκβιασμών, της «ποινικοποίησης» της πορείας τους με τη λογική του ισότιμου συνυπεύθυνου για τη σημερινή κατάσταση. Αναζητούν εναλλακτική πορεία και δυστυχώς δεν βρίσκουν στέρεο έδαφος….

Το ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός φορέας που για 10-ετίες εξέφρασε με την ισχυρή του παρουσία ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της παραγωγής, της εργασίας και  της προόδου, δείχνει παθητικός αποδέκτης των εξελίξεων και «πρόθυμος» συνεργάτης μίας βαθιά συντηρητικής εφαρμοζόμενης πολιτικής που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί συνθήκες εξαθλίωσης .

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ όταν ανέβει η χώρα γιατί και η χώρα δεν μπορεί να ανέβει μόνο στους αριθμούς και οι άνθρωποι να «πεινάνε» και τα όποια οφέλη τα καρπώνονται άλλοι και μόνο ευθύνες εισπράττει το ΠΑΣΟΚ.

Είναι άμεση ανάγκη ο χώρος να δημιουργήσει συνθήκες αλλαγής πορείας και να υπάρξουν διαδικασίες ανασύνθεσης και αναμόρφωσης του προοδευτικού χώρου.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε το «τέλος» για να κάνουμε την αρχή.

Τώρα είναι η ώρα αποφάσεων απεγκλωβισμού από πολιτικές και πρόσωπα που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του γιατί κάθε άλλη πορεία απλά προσβάλλει την ιστορία μας και ακυρώνει την προσφορά του χώρου τις τελευταίες 10-ετίες.

Η αναμόρφωση του προοδευτικού χώρου και της Αριστεράς είναι άμεση ανάγκη και σε αυτή την πορεία δεν χωράνε ούτε αποκλεισμοί , ούτε αναντικατάστατοι.

Ο χρόνος για το ΠΑΣΟΚ τελειώνει και πρέπει η ηγεσία του να κινηθεί άμεσα αλλάζοντας γραμμή πλεύσης.

Η απεξουσιοποίηση του χώρου είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα και στη συνέχεια απαιτείτε πολιτικός αναπροσανατολισμός σε προοδευτική κατεύθυνση και με ευρύ διάλογο με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς χωρίς μικρομεγαλισμούς, αλαζονεία και αναντικατάστατους.

Η ώρα είναι τώρα γιατί αλλιώς κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να ρίξουν τίτλους τέλους….