Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Απαντάμε στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα, με Αξιοπιστία και Δημιουργική Δράση

Απαντάμε στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα, με Αξιοπιστία και Δημιουργική Δράση
26Apr2012

Φίλες και Φίλοι, στις 6 Μαΐου, οι εκλογές κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τύχη της χώρας, συνολικά και ατομικά κάθε πολίτη. Στόχος μας πρέπει να είναι οι εκλογές να ξαναγράψουν τους όρους λειτουργίας της χώρας.

Για όλους εμάς που βιώνουμε τις δυσκολίες, τις αντιδράσεις, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, ίσως να φαντάζει ουτοπία και αξεπέραστο εμπόδιο να συμμετέχει κάποιος ως υποψήφιος στη διαδικασία αυτή.

Όμως, φίλες και φίλοι, το στοίχημα είναι τώρα. Στα δύσκολα κρινόμαστε και όσοι πιστεύουμε σε αρχές και αξίες που υπηρετούμε και στην εθνική µας προσπάθεια, µόνο τα δύσκολα αποδεικνύουν τη δυνατότητά µας να λειτουργήσουμε και να εκφράσουμε πολιτικό λόγο. Στα εύκολα γινόμαστε πολλοί. Στα δύσκολα κρίνεται η αλήθεια και το μέλλον.

Η κοινωνία µας, απαρτίζεται από πολίτες που περνάνε δύσκολα, οργίζονται αλλά ταυτόχρονα προβληματίζονται και περιμένουν να ακούσουν ότι υπάρχει ελπίδα και μέλλον. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε µόνο μέσα από την πραγματική αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος, αρχής γενομένης από το δικό µας χώρο. Για να αναδείξουμε δυναμικούς και αυθεντικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, µε υποψήφιους που δεν φοβούνται να δηλώσουν την πολιτική τους ταυτότητα και μπορούν να αρθρώσουν ένα ουσιαστικό, ειλικρινή πολιτικό λόγο.

Απέναντι µας είναι µία συντηρητική παράταξη που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και συνεχίζει ένα παιχνίδι φτηνών εντυπώσεων. Απέναντί µας, η παραδοσιακή και ανανεωτική αριστερή αντιπολίτευση αλλά και η υπερσυντηρητική και ακραία αντιπολίτευση, που κινούνται χωρίς πειστική εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.

Το θέμα, σήμερα, δεν είναι να δηλώνεις φίλος ή εχθρός της Ευρώπης. Το θέμα είναι να ξέρεις πώς μπορείς να συνδιαμορφώσεις τους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις αντιµνηµονιακός ή µνηµονιακός, αλλά να μπορείς να πεις πώς από το Μνηµόνιο μπορεί η χώρα να περάσει σε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης.

Κι εμείς µε την πρόταση που καταθέτουμε στην κρίση των πολιτών δίνουμε νέο νόημα σε τρεις πολύ βασικές έννοιες: Εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση, κοινωνική συνοχή. Δεν παραγράφονται τα προβλήματα, τα λάθη, οι πικρίες, οι απογοητεύσεις και οι δυσλειτουργίες. Πρέπει, όμως πιστεύω, να υποκύψουν απέναντι στην ανάγκη για ενότητα και συνέχιση της προσπάθειας για ξεπέρασμα της κρίσης, με πειστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Τώρα είναι η ώρα της δύσκολης, αλλά ελπιδοφόρας, εκλογικής µάχης και πιστεύω ότι θα τη δώσουμε όλοι μαζί δυνατά και αποτελεσματικά. Ο στόχος της Αυτοδύναμης Ελλάδας είναι εφικτός και Μαζί μπορούμε να τον κατακτήσουμε.

Απαντάμε στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα, Με Αξιοπιστία και Δημιουργική Δράση.