Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Απάντηση Μιχάλη Κασσή στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη.

Απάντηση Μιχάλη Κασσή στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη.
02Apr2013

Με αφορμή τη δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, περί «επικοινωνιακού χαρακτήρα ενασχόληση με τα τοπικά προβλήματα», ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ,  κ. Μιχάλης Κασσής,   έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αλήθεια πως πρέπει  να «απολογηθώ» στον κύριο Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι επισκέφτηκα πρόσφατα το Μέτσοβο και το Γρεβενίτι, για να διαπιστώσω την κατάσταση που επικρατεί από τις κατολισθήσεις ,χωρίς να ζητήσω την «άδεια»  του…

Την επομένη φορά που θα επισκεφθώ περιοχή του Νομού που έχει αφεθεί στην τύχη της από τη Διοίκηση της Περιφέρειας, θα ζήτω έγγραφη άδεια!!!...

Επίσης, δεν ήξερα ότι το Μέτσοβο αποτελεί κάποιου είδους «άβατο» για τον κύριο Περιφερειάρχη…

Ίσως ξέχασε τις περιπτώσεις των  Μουζακαίων και της Μάζιας που είχαν παρόμοια φαινόμενα πριν 2 χρόνια. Και τότε έβγαζε ανακοινώσεις, αλλά δεν έδωσε ούτε 1 ευρώ για την αποκατάσταση των πληγέντων…

Ας σοβαρευτεί ο λοιπόν  κ. Καχριμάνης και να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα της Περιφέρειας, όπως είναι οι υποδομές στο επαρχιακό δίκτυο των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου, αλλά και ολόκληρου σχεδόν του νομού Πρεβέζης, που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και να πάψει να εκτοξεύει άσφαιρες ρουκέτες  περί «επικοινωνιακών επισκέψεων».

Να ασχοληθεί με τον ΧΥΤΑ Ελληνικού που έχει μολύνει την γύρω περιοχή και λειτούργει με πλήθος παρανομιών.

Να μας ενημερώσει, επίσης, για το ποσό που είχε δοθεί το 2010 στην Περιφέρεια, για την αποκατάσταση ζημιών και που έχει καταλήξει.

Επιπλέον, μετά από επίμονες επιστολές μου στον Υπουργό Γεωργίας για το μεγάλο έργο του Αρδευτικού, ευτυχώς «ξύπνησε» ο κύριος Περιφερειάρχης και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα αποπεράτωσης του έργου αυτού.

Είναι απαραίτητο, άμεσα, η Περιφέρεια να παρουσιάσει το σχέδιο αποκατάστασης αναφορικά με τις περιουσίες των πληγέντων, διότι δυστυχώς έχουμε το λυπηρό φαινόμενο, συμπολίτες μας να έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Το να έχεις να επιδείξεις τόσα χρόνια ως έργο Δελτία Τύπου και μόνο, δεν δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι σε όποιον πάει να σταθεί αρωγός στα προβλήματα των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζεις, για να μην πω τίποτε άλλο, τον υπουργό που τόσα χρόνια στα δημόσια έργα έχει και αυτός να επιδείξει «καχριμάνειο» έργο στο Νομό».