Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δηλωση για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους παραγωγούς από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Δηλωση για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους παραγωγούς από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε
05Mar2013

Με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμής των παραγωγών από τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ,  ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων ,κ. Μιχάλης Κασσής , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την πρόσφατη πώληση  της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε  παρατηρούνται φαινόμενα μη καταβολής των δεδουλευμένων στους παραγωγούς γάλακτος.

Ειδικότερα , οι παραγωγοί δεν έχουν εξοφληθεί από την αρχή του έτους και είναι δεδομένο πως μέσα στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η πρακτική αυτή φέρνει στα όριά τους, τους ανθρώπους που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της «ατμομηχανής» της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.

Οι  νέοι ιδιοκτήτες ας φανούν, τουλάχιστον,  συνεπείς στις πληρωμές των δεδουλευμένων των παραγωγών, όπως το κράτος φάνηκε «συνεπές» και τους «παραχώρησε» την γαλακτοβιομηχανία.

Όσον αφορά την ανάπτυξη την οποία κάποιοι «κόπτονται» πως ακριβώς την αντιλαμβάνονται; Γίνεται ανάπτυξη με «νεκρή» και απλήρωτη την  παραγωγική βάση; Οι βασικοί υπαίτιοι της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας, έναντι πινακίου φακής, ας έρθουν τώρα να απολογηθούν στους παραγωγούς…».