Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση κ. Μιχάλη Κασσή για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ.

Δήλωση κ. Μιχάλη Κασσή για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου ΤΑΡ.
18Feb2013

Με αφορμή την υπογραφή της  συμφωνίας, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αλβανία, για τον αγωγό φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP), που αφήνει την Ήπειρο έξω από την πορεία του αγωγού, ο βουλευτής Ιωαννίνων , κ. Μιχάλης Κασσής,  έκανε την εξής δήλωση:

«Η Ήπειρος μένει εκτός του ενεργειακού χάρτη της Ευρώπης καθώς ο αγωγός φυσικού αερίου διασχίζει όλη τη Βόρειο Ελλάδα, παρακάμπτει την Ήπειρο και πηγαίνει στην Αλβανία.

Η  Ήπειρος , μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, μαστιζόμενη από την ανεργία, θα μπορούσε να πάρει «ανάσα Ζωής» από τη διέλευση του αγωγού, διασφαλίζοντας  νέες θέσεις εργασίας, ανταποδοτικά έργα στην περιοχή του σταθμού συμπίεσης του αερίου, καθώς και δίκτυο διανομής φθηνού αερίου για την περιοχή.

Μια τεράστια ευκαιρία για καθαρή ενέργεια και ανάπτυξη στην περιοχή μας χάθηκε εξαιτίας της ηθελημένης αδράνειας ορισμένων, που ψηφοθηρώντας,  εκμεταλλευόμενοι τις «φοβίες» κάποιων που σκόπιμα καλλιέργησαν, κατόρθωσαν να αποκλείσουν την Ήπειρο από την αναπτυξιακή, αυτή,  ανάσα.

Αλήθεια είναι απορίας άξιον για πιο λόγο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ουσιαστικά , δεν ήθελαν να περάσει ο αγωγός από την Ήπειρο;;;…

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε θα πρέπει να βάζουμε το καλό της περιοχής και των πολιτών πάνω από όλα και θα πρέπει οι κύριοι της Κυβέρνησης να σταματήσουν να αδιαφορούν για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου.

Όλοι αυτοί που εικονικά κόπτονται για την ανάπτυξη πρέπει να απολογηθούν δημόσια και με καθαρές κουβέντες»