Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση για Σχέδιο Αθηνά- Ευχαριστήρια Επιστολή Πρύτανη κ. Αλμπάνη

Δήλωση για Σχέδιο Αθηνά- Ευχαριστήρια Επιστολή Πρύτανη κ. Αλμπάνη
15Feb2013

Με αφορμή επιστολή που έστειλε στο Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Μιχάλη Κασσή, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σχετικά με πρόσφατη ερώτησή του για το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ που έχει παρουσιαστεί αναφορικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις προωθούμενες συνενώσεις, ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή επιστολή που μου απέστειλε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με πρόσφατη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Παιδείας για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που πρόσφατα παρουσιάστηκε, θέλω να επαναλάβω πως στέκομαι στο πλευρό των προσπαθειών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας της Πόλης μας η οποία δε ζητά τίποτε περισσότερο από τα λογικά και αυτονόητα που έπρεπε να συμπεριλαμβάνει το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Είναι αναγκαίο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθεί πως ο εξορθολογισμός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνει μόνο με δημοσιονομικά κριτήρια και με διαιώνιση πελατειακών λογικών.

Είναι απαραίτητο να υπάρξουν και εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια και να εξεταστούν τα θέματα που σχετίζονται με τις μέχρι σήμερα ενέργειες των Ιδρυμάτων για τη στήριξη τμημάτων που συγχωνεύονται καθώς και οι υπάρχουσες υποδομές που χρειάζονται για στηριχτούν οι συγχωνεύσεις.

Με γνώμονα αυτές τις βασικές θέσεις θα συνεχίσω την προσπάθεια για την υλοποίηση όσων αυτονόητων προτείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχοντας στο πλευρό του το σύνολο της τοπικής κοινωνίας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Πρύτανη έχει ως εξής

 

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

 

            Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την Ερώτησή σας προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με τη «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης - Σχέδιο ΑΘΗΝΑ» και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον αποκλεισμό του Πανεπιστημίου μας από το σχέδιο συγχωνεύσεων, τις προθέσεις του για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και το χρονοδιάγραμμα αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.

          Τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την προσωπική σας συμβολή συνοδεύουν οι ευχές μου για καλή συνέχεια και δύναμη στο έργο σας.