Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση Μιχάλη Κασσή με αφορμη τα πρόσφατα σχόλια του κ. Σταύρου Καλογιάννη.

Δήλωση Μιχάλη Κασσή με αφορμη τα πρόσφατα σχόλια του κ. Σταύρου Καλογιάννη.
22Jan2013

 

Με αφορμή την απάντηση του Αν. Υπουργού Καλογιάννη για το θέμα της μη αναγκαιότητας κατασκευής κόμβου στην περιοχή του Δρίσκου αλλά και τα συνολικά σχόλια του περί ανεύθυνης πολίτικης ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση :

<<Καταρχάς ο κ. Καλογιάννης  θα πρέπει να σταματήσει να επικαλείται ως επίτευγμα του έργα που ήταν ήδη δρομολογημένα, γιατί αυτό και αν θυμίζει άλλες εποχές.

Κατά δεύτερον επικαλείται μια κατά παραγγελία μελέτη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης η οποία έγινε σε άγνωστο χρόνο και  αναφέρει πως δεν είναι δυνατόν να γίνει  κόμβος στο Δρίσκο γιατί το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος.

Ίσως η έκθεση αυτή έγινε από άτομα που δεν έχουν έρθει ποτέ στην περιοχή, και προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες αυτής.Κυρίως όμως δεν λαμβάνει υπόψη τη μεγάλη συμφόρηση που δημιουργήθηκε με τον παγκόσμιας πρωτοτυπίας κόμβο στα Γιάννενα και το Κουτσελιό.

Ας έρθει ο κ. Καλογιάννης να πει ότι το όφελος είναι μικρό, στους κατοίκους των περιοχών του νομού που ταλαιπωρούνται καθημερινά. Όσο για το κόστος, αυτό είχε υπολογιστεί γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Ποσό που δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο σε σχέση με τις ανάγκες που θα καλύψει. Συν το γεγονός ότι θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας για συμπολίτες μας , μιας και τόσο καιρό η ΄΄προτεραιότητα΄΄ της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και οι επενδύσεις .Και ως τώρα δεν τα έχει πάει και περίφημα…

Τέλος αναφορικά με τις ανεύθυνες πολιτικές και τις ανέξοδες υποσχέσεις  που αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, μάλλον θα έπρεπε να κοιταχτεί στον καθρέφτη κάνοντας αυτό το σχόλιο…

 Εγώ απλά θα του θυμίσω πως ο κόσμος και βλέπει και κρίνει, και κατά κοινή ομολογία για την περιοχή μας δεν έχει γίνει και τόση δουλεία ώστε να επιτρέπει στον κύριο Καλογιάννη να εκτοξεύει κατηγορίες περί ανέξοδων υποσχέσεων.

Η πολιτική δεν γίνεται με κατά παραγγελία μελέτες ,ούτε με ΄΄ξύλινες΄΄ εκφράσεις του τύπου ΄΄θα το εξετάσουμε εν ευθέτω χρόνω΄΄ ,γίνεται υπηρετώντας τους πολίτες που τελικά είναι οι κριτές όλων μας.>>