Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση Μιχάλη Κασσή με αφορμή την απάντηση του Υπ. Οικονομικών στο αίτημα για την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α' Ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δήλωση Μιχάλη Κασσή με αφορμή την απάντηση του Υπ. Οικονομικών στο αίτημα για την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α' Ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης.
18Jan2013

Με καθυστέρηση 5 !!... μηνών, απάντησε τελικά σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών στην από 21-9-2012 επιστολή του Βουλευτή Ιωαννίνων , κ. Μ. Κασσή, για την υπαγωγή του Νομού Ιωαννίνων στην Α’ Ζώνη αναφορικά με την χορήγηση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Συνοπτικά η απάντηση αναφέρει πως η κατάταξη της Ηπείρου στη Β’ Ζώνη έγινε κατόπιν πορίσματος ομάδας εργασίας , το οποίο, εν ολίγης, βασίστηκε στην  Τεχνική Οδηγία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-3/2010 που χρησιμοποίησε ως κριτήριο της βαθμοημέρες θέρμανσης της κάθε περιοχής ,δηλαδή αμιγώς κλιματολογικά κριτήρια.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσής δήλωσε χαρακτηριστικά :"Σήμερα που χιονίζει σχεδόν σε όλο το Νομό το Υπουργείο Οικονομικών με ενημέρωσε πως δεν έχουμε μεγάλες ανάγκες για θέρμανση των σπιτιών μας. Καλώ την ηγεσία του να έρθει στα Γιάννενα και να "δουλέψει"  χωρίς κανένα θερμαντικό μέσο.... Είναι απορίας άξιον με ποιο τρόπο βγάζουν πορίσματα οι ομάδες εργασίας . Το υπουργείο πρέπει να αναθεωρήσει αμέσως αυτή  την απόφαση και να εντάξει τον Νομό Ιωαννίνων στην Α’ Ζώνη, αλλιώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου "