Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας και τις διατάξεις του υπό συζήτηση φορολογικού Νομοσχεδίου

Δήλωση με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας και τις διατάξεις του υπό συζήτηση φορολογικού Νομοσχεδίου
20Dec2012

Με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας και τις διατάξεις του υπό συζήτηση φορολογικού Νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Μ. Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση

« Βιώνουμε την πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα , παρακολουθούμε την Κυβέρνηση και όχι μόνο, να μιλά για την ανάγκη της ανάπτυξης, της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, τη στιγμή που στην πράξη υλοποιούν τα ακριβώς αντίθετα.

Τόσο οι προβλέψεις του νέου μνημονίου, όσο και το υπό συζήτηση φορολογικό Νομοσχέδιο, οδηγούν την πρωτογενή παραγωγή σε νέα αδιέξοδα και εξαφάνιση, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν αποτρεπτικά στην είσοδο «νέου αίματος» στο χώρο αυτό και εξανεμίζουν τα όποια οφέλη των ενισχύσεων που με τόσες τυμπανοκρουσίες ανακοινώνονται.

Πρόσφατα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών όλης της χώρας εξέδωσαν μία απόφαση με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες έχουν σα στόχο τους τη διαφύλαξη της μεσαίας αγροτικής οικογένειας , την παροχή κινήτρων, μηδενικού κόστους για το Δημόσιο, για την προσέλκυση νέων στην αγροτικό χώρο και την ενίσχυση των πραγματικών αγροτών και του πρωτογενούς τομέα συνολικά.

Στόχοι οι οποίοι είναι αναγκαίοι προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αποκτήσει πραγματικούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και όχι αριθμητικούς.

Στόχοι και προτάσεις που δεν αντιμετωπίζουν συντεχνιακά τις ανάγκες του κλάδου των αγροτών αλλά κινούνται στην κατεύθυνση της συνεισφοράς του κλάδου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης με ταυτόχρονη αναπτυξιακή διάσταση.

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και όσων την υποστηρίζουν να κινηθούν με ευθύνη απέναντι στις προτάσεις αυτές και να μην εμφανίζονται «αδιάλλακτοι» και επικριτές δήθεν «βολεμένων» προκειμένου να αποκρύπτουν την πραγματικότητα».