Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Δήλωση Μιχάλη Κασσή για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
22Nov2012

Σε μια περίοδο κρίσης, φτώχειας και παρατεταμένης ύφεσης είναι αδύνατοννα ζητείται από υπάλληλους των Πανεπιστημίων, των ΟΤΑ αλλά και άλλων δημοσίων οργανισμών, πολλοί από τους οποίους καλύπτουν βασικές ανάγκες της εκάστοτε υπηρεσίας , να τεθούν στο περιθώριο για ένα χρόνο με τεράστια περικοπή μισθού, απλά και μόνο για να είμαστε τα ''καλά παιδιά''  της τρόικα. 

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, παιδιά, υποχρεώσεις δάνεια, με αποτέλεσμα να τινάζεται η ζωή τους στον αέρα και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν τους εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα απολυθούν, κάτι που φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Η διαθεσιμότητα μιας κατηγορίας υπαλλήλων στα "τυφλά" είναι άλλο ένα οριζόντιο και μη αποδοτικό μετρό.

Αντί το Κράτος , προκειμένου να είναι σοβαρό, να προσδιορίσει τις ανάγκες του και τα κενά του και μετά με διαδικασίες αξιολόγησης να εφαρμόσει την κινητικότητα χωρίς απολύσεις, επιλέγει τα άλματα στο κενό....

Η εικόνα να αυτή του ανάλγητου κράτους τιμωρού  που τελεί υπό τις επιταγές μιας κλίκας ανωτέρων ευρωπαίων υπαλλήλων οι οποίοι παίζουν τα παιχνίδια των αφεντικών τους πρέπει να σταματήσει τώρα.

Το δημόσιο , στενό και ευρύτερο θέλει αλλαγές αλλά σοβαρές και με προοπτική αλλαγής λειτουργιών και νοοτροπιών. Όχι με πολιτικές αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πού κρύβουν τους πραγματικούς λόγους υλοποίησης τους.