Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Μήνυμα του Βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα του Βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
16Nov2012

39 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα και της προσπάθειας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων να αποτινάξουν το καθεστώς της ανελευθερίας, της βίας, του διχασμού και της κοινωνικής υποβάθμισης που είχε επιβάλλει η δικτατορία των συνταγματαρχών, τα μηνύματά της, δυστυχώς, παραμένουν επίκαιρα.

Το τρίπτυχο «Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία» εκφράζει απόλυτα τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής δοκιμασίας των πολιτών, της ανεργίας, της ύφεσης, της υποβάθμισης εκπαιδευτικών δομών,  του περιορισμού δικαιωμάτων, της εξάρτησης της χώρας από εξωγενείς παράγοντες και της χειραγώγησης της πληροφόρησης.

Σήμερα η κοινωνική συνοχή απειλείται με κατάρρευση ενώ, δυστυχώς, όσοι «παρεξήγησαν» τον αγώνα που έδωσαν στο Πολυτεχνείο δείχνουν να προσπαθούν να περισώσουν στρεβλώσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν στην μεταπολιτευτική Ελλάδα στο όνομα της Δημοκρατίας και της «εξέλιξης» και επιχειρούν να παραμείνουν χειριστές των γεγονότων μετακυλώντας βάρη στις γενιές που έρχονται.

Χρειάζεται άμεση αλλαγή της πορείας αλλά και των  δομών λειτουργίας της χώρας για να ανατραπεί κάθε τι στρεβλό που δημιούργησε η μεταπολίτευση. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι προϊόν έξωθεν επιβολής όσων επιθυμούν να λειτουργήσουμε ως «δορυφόροι των  επιδιώξεών τους» για μια Ελλάδα που δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουμε, πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αλληλεγγύη προς τους αδύνατους ως βασικό μέλημα της πολιτείας αλλά και του καθένα από εμάς.

Μόνο αν η κοινωνία είναι ενωμένη υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.  

Μόνο εάν επανακαθορίσουμε, μόνοι μας, τους στόχους για την Ελλάδα που θέλουμε τις επόμενες 10-ετίες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το σύνθημα «Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία» θα βρει «ανοιχτά αυτιά» και βήματα ουσιαστικής εκπλήρωσης.