Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση σχετικά με την έγκριση νομιμότητας του Π.Δ. για το Σχέδιο Αθηνά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκανε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Κασσής.

Δήλωση σχετικά με την έγκριση νομιμότητας του Π.Δ. για το Σχέδιο Αθηνά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έκανε σήμερα ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Κασσής.
04Jun2013

Στη δήλωσή του ο κ. Κασσής αναφέρει

«Εχτές πληροφορηθήκαμε πως το Προεδρικό Διάταγμα του Σχεδίου Αθήνα που αφορά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε αυτό  αόριστα αναφέρεται πως «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του προβλεπόμενου στο Π.Δ. 173/2009 Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016»,κατι που από μόνο του δεν λέει πολλά πράγματα.

Επίσης σημαντική αρνητική εξέλιξη, με αυτό το ΠΔ, είναι  ότι  δεν προκύπτει από πουθενά Πολυτεχνική Σχολή , διότι το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών εντάσσεται στην  τετραετούς φοίτησης σχολή θετικών επιστήμων...!! Και η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε και από το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας σε επικοινωνία που είχαμε με Ειδικό του Συνεργάτη.

Και φυσικά τους φοιτητές που ξεκίνησαν για μηχανικοί και καταλήγουν κάτι από φυσικό-χημικοί επιστήμονες, προφανώς δεν τους σκέφτηκε ο κύριος Υπουργός.

Οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και ο Περιφερειάρχης, βέβαια, διαβεβαίωναν για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχόλης για την οποία απαιτούνται 3 τμήματα…

Η εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως ή «παραμυθιάζονται και κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» ή απλά παίζουν το παιχνιδάκι του Υπουργού, μοιράζοντας κούφια λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις και κοροϊδία στην τοπική κοινωνία….

Ο τραγέλαφος και παράλληλα το εξοργιστικό, όμως, της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι αυτό που διεκδικούσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η τοπική κοινωνία της Ηπείρου, η πολιτική του ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το  χάρισε εκ του μηδενός  στην  πόλη της Κοζάνη.

Άρα στην Κοζάνη θα λειτουργεί Πολυτεχνική Σχολή και Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών , Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Εφόσον η  πολιτική ηγεσία, δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες τις περιοχής, τις υποδομές του campus του Πανεπιστήμιου και ιδρύει το πολυτεχνείο στην Κοζάνη όπου από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής είναι μακράν υποδεέστερη, τότε λυπάμαι πραγματικά, αλλά τα κριτήρια  του Σχεδίου Αθηνά δεν είναι εκπαιδευτικά, οικονομικά, πολιτιστικά.

Είναι απλά μικροπολιτικά, ρουσφετολογικά και παντελώς κατακριτέα.

Είναι κρίμα διότι μερικοί ευαγγελίζονται την αλλαγή στο κράτος, στην κοινωνία και πάνω από όλα στις νοοτροπίες που μας έφεραν ως εδώ…

Απ΄ ότι φαίνεται, όμως, η αλλαγή αυτή δεν ακουμπά το Υπουργείο Παιδείας… και τους  πολιτικούς παράγοντες της Κοζάνης».