Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Δήλωση για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη
24Apr2012

Την σταθερή του θέση για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, με αφορμή τη σχετική δήλωση Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της χώρας, μίλησε για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ ερωτηθείς σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος Tv1.

«Έχω αντιμετωπίσει από πάρα πολύ κοντά και έχω βοηθήσει για να προωθηθεί η καλύτερη λύση ώστε να παραμείνει η «ΔΩΔΩΝΗ» στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων και του ελληνικού της δυναμικού», είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα από τις συνεχείς συνομιλίες που είχε με την διοίκηση της ΑΤΕ και με εκπροσώπους του συνεταιριστικού κόσμου της Ηπείρου αλλά και όλους τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το ήδη γνωστό, δηλαδή την υποχρέωση της ΑΤΕ (που απορρέει από το μνημόνιο και όχι μόνο) να μεταβιβάσει τις μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα συμμετοχές της και κατέληξε λέγοντας πως  «η ΔΩΔΩΝΗ έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την Ήπειρο και για την ελληνική βιομηχανία γάλακτος και βεβαίως υπάρχουν λύσεις και με διεθνείς συνεργασίες υψηλοτάτης ποιότητος, οι οποίες έχουν και το κεφάλαιο και την τεχνογνωσία και που μπορούν να κάνουν τα επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗΣ ακόμα καλύτερα».

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής δήλωσε πως «είναι για μας θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε συνεταιριστικά χέρια και ταυτίζεται με την πάγια και σταθερή μας θέση».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσής «η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική μέσω των φορέων που είναι οι Ενώσεις και οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί. Άλλωστε οι Ενώσεις –τις οποίες και στηρίζουμε- έχουν υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στη διαδικασία που δρομολόγησε η ΑΤΕ».

«Για μας –συνέχισε ο κ. Κασσής- το θέμα της Δωδώνης είναι κυρίαρχο. Γιατί μονάδες σαν την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα, γενικότερα, και η Ήπειρος ειδικότερα».