Συνεντεύξεις - Δηλώσεις

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δηλώση Μιχάλη Κασσή για τα πρόσφατα γεγονότα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώση  Μιχάλη Κασσή για τα πρόσφατα γεγονότα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
01Nov2012

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας επέλεξα να μην κρυφτώ πίσω από τη σιωπή.

 

Φίλες και Φίλοι,

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας επέλεξα να μην κρυφτώ πίσω από τη σιωπή.

Επέλεξα να μιλήσω καθαρά και ανοιχτά με βάση τις απόψεις που πολιτεύτηκα προεκλογικά εγώ και η παράταξη που με τίμησε και με τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιό της.

Δεν κάνω καμία υποχώρηση σε αυτά γιατί για αυτό με εξουσιοδότησαν οι πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Επειδή πολλά λέγονται , ακούγονται και γράφονται για τη στάση μου και το τι εξυπηρετεί , επιλέγω να απευθυνθώ στους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων ανοιχτά και να δηλώσω πως δεν σκοπεύω να αποστώ των όσων είπα προεκλογικά.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δήλωσα καθαρά ότι δεν θα υπερψηφίσω μέτρα και πολιτικές που επιβαρύνουν και άλλο την ύφεση και  τη φτώχεια και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την κοινωνική συνοχή.

Δεν εκλέχτηκα Βουλευτής για να εκτελώ εντολές χωρίς να εκφράζω άποψη και χωρίς να συμμερίζομαι την κοινωνία, της οποίας είμαι τμήμα.

Σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα πίστευα πως οι πολιτικές ηγεσίες θα μπορούσαν να δώσουν έναν άλλο βηματισμό που θα χτυπά πραγματικά τις παθογένειες του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας την τελευταία 30-ετία και δεν θα συνεχίσει να πλήττει τα «συνήθη υποζύγια». Διαψεύστηκα και δεν μπορώ να συναινέσω.

Πιστεύω πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε άλλο δρόμο χωρίς οριζόντιες και ισοπεδωτικές πολιτικές. Σε έναν δρόμο ο οποίος ασφαλώς και θα πλήξει κάποιους αλλά θα είναι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «απόλαυσαν» απλόχερα απολαβές πρόωρες, καταχρηστικές, χαριστικές και συντεχνιακές.

Δεν είμαι οπαδός όσων μιλούν για δρόμο έξω από την Ευρώπη και για λύσεις που θα μας επιστρέψουν στη 10-ετία του ΄50.

Δεν είμαι οπαδός του λαϊκισμού και του «χαϊδέματος αυτιών» .

Αρνούμαι , όμως,  και να συναινέσω σε όσους τα έκαναν όλα αυτά και τώρα στρίβουν σε εντελώς άλλη κατεύθυνση την οποία πριν θεωρούσαν καταστροφική και έλεγαν πως υπάρχουν συμφωνημένες εναλλακτικές λύσεις.

Παραμένω πιστός σε όσα προεκλογικά προάσπισα με την καρδιά μου στο χώρο τον οποίο υπηρέτησα από την ίδρυσή του. Εγώ δεν αλλάζω.

Δεν υψώνω ευκαιριακές σημαίες προσωπικής βολής .

Επιδιώκω μία προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση μέσα από διαδικασίες ουσιαστικής δουλειάς  , κοινωνικής συμμετοχής και τοποθέτησης με βάση την αλήθεια και το συμφέρον της Χώρας και των πολιτών.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τους πολίτες της με συνέπεια και συμφωνία λόγων και έργων.

Με εκτίμηση

 

Μιχάλης Κασσής