Κοινοβουλευτική Δράση

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Ανακοίνωση πολιτικού γραφείου κ. Μιχάλη Κασσή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ανακοίνωση πολιτικού γραφείου κ. Μιχάλη Κασσή για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
13Mar2013

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κ. Μιχάλης Κασσής, έχοντας άρρηκτους δεσμούς και συνεχές ενδιαφέρον με το χώρο της Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μετά από  πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής, κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, κατά την οποία τα μελή της ενημερώθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων της Ε.Σ.Α.μεΑ., της Κ.Ε.Δ.Ε., της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και  του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»  διαφόρων Νομών.

 

Κατά την ενημέρωση, ζητήθηκε από τους φορείς και πολλούς Βουλευτές, η συνέχιση του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, καθώς το έργο που επιτελείται, ειδικότερα στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οι παρευρισκόμενοι Υπουργοί ήταν σε θέση να διασφαλίσουν την κατά ένα εξάμηνο, τουλάχιστον, παράταση του προγράμματος ,δεσμευόμενοι να επανεξεταστεί το θέμα σε έξι μήνες.

 

Με βάση αυτή την ανακοίνωση των συναρμόδιων Υπουργών, ο κ. Κασσής δήλωσε: «H παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι σημαντική για τους συνάνθρωπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, αλλά και για το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης ,καθώς το πρόγραμμα αυτό ταυτίστηκε για χρόνια με το σημαντικό κοινωνικό έργο που αυτή πρέπει να  επιτελεί.

Είναι απαραίτητο άμεσα και πριν από την ολοκλήρωση του εξαμήνου της παράτασης που έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με τους αρμόδιους Υπουργούς, να υπάρξουν ενέργειες που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση του Προγράμματος ως μόνιμο θεσμό για το χώρο της Αυτοδιοίκησης και να μην υπάρχουν ούτε παρενέργειες ούτε και αλλοιώσεις στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο που αυτό έχει σήμερα».