Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Eρωτήσεις για την κατασκευή κόμβου εισόδου εξόδου της Εγνατίας με την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης και για τις δομές ψυχικής υγείας στην Ήπειρο.
18Dec2012

Eρωτήσεις για την κατασκευή κόμβου εισόδου εξόδου της Εγνατίας με την παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης και για τις δομές ψυχικής υγείας στην Ήπειρο.

Δυο νέες ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.

 

Η πρώτη ερώτηση περιληπτικά αφορά την κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου μετά τη γέφυρα του Αράχθου και πριν την σήραγγα του Δρίσκου, εκεί όπου η Εγνατία συναντά την πάλαια Εθνική Οδό Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης. Κάτι που θα συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα λειτουργήσει η υφιστάμενη Εθνική Οδός ως παρακαμπτήρια της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και του Νοτιοανατολικού Λεκανοπεδίου. Θα υπάρχει καλύτερη σύνδεση με το αεροδρόμιο το οποίο θα δέχεται πλέον και  διεθνείς πτήσεις αλλά και με την βιομηχανική περιοχή, αποφεύγοντας το κέντρο της πόλης. Τέλος θα έχουμε  ταχύτερη σύνδεση με την Εθνική οδό προς Κακάβια και Αλβανία αλλά και προς το Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι ,που αποτελούν δημοφιλή  προορισμό είτε χειμερινού είτε θερινού τουρισμού ειδικά για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας που χρησιμοποιούν την Εγνατία οδό.

 

Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με τη διαπίστωση  ότι οι ψυχοκοινωνικές δομές στην Ήπειρο υπολειτουργούν αντιμετωπίζοντας σοβαρά θέματα βιωσιμότητας. Με 50% μειωμένη την κρατική ετήσια χρηματοδότηση και με απλήρωτους τους εργαζόμενους επί 7 μήνες είναι μαθηματικά βέβαιο πως πολλές μονάδες θα κλείσουν. Εγείρεται επίσης το θέμα της <<ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ>> και προτείνεται από τον βουλευτή να γίνουν μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό της Βουλής ή της Προεδρίας της Δημοκρατίας έτσι ώστε να μην ωθηθούν στον γκρεμό οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

 

Διαβάστε περισσότερα
Eρωτήσεις στη Βουλή για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου
06Dec2012

Eρωτήσεις στη Βουλή για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου

Δυο νέες ερωτήσεις κατέθεσε στη βουλή, αναφορικά με τα θέματα των ΧΥΤΑ στο Ελληνικό αλλά και στο Καρβουνάρι, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και ειδικότερα προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αφορμή  των επερωτήσεων στάθηκαν οι εκθέσεις έλεγχου τήρησης περιβαλλοντικών όρων και κείμενης νομοθεσίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος από τις οποίες και προκύπτουν πάρα πολλά ερωτηματικά για τη νόμιμη λειτουργία των ΧΥΤΑ. Αναλυτικά οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα
ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ Ιωάννινα

Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια νέα ανθρώπινη κοινωνία