Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Επίσκεψη Μιχάλη Κασσή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Επίσκεψη Μιχάλη Κασσή στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
27Nov2012

Συνάντηση με τον διευθυντή του ΙΚΑ καθώς και με αντιπροσωπεία εργαζομένων  είχε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στα Ιωάννινα. Κατά την συνάντηση με τους εργαζόμενους ενημερώθηκε για το θέμα που πρόεκυψε για 500 από αυτούς, οι όποιοι μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008 προσελήφθησαν στην Αγροτική Τράπεζα και στη συνεχεία υποχρεωθήκαν  να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εδώ και δυο χρόνια και σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου η νομοθετική ρύθμιση που πρόβλεπε το  διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κρίθηκε αντισυνταγματική. Οι υπάλληλοι πληροφόρησαν τον κύριο Κασσή πως ο λόγος απόφασης του δικαστηρίου ήταν διότι εκκρεμούσε η πρόσληψη άλλων εργαζομένων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ 8Κ/2008 που προορίζονταν για να καλύψει άμεσες ανάγκες σε προσωπικό.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΙΚΑ κ. Νίκος Γρηγορίου αφού ενημέρωσε τον κύριο Κασσή για τα προβλήματα και τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και πως δεν επιθυμεί ο ίδιος να απολυθεί κανείς.

Με το πέρας της συνάντησης ο κύριος Κασσής τόνισε πως ΄΄ Είμαι κατά κάθε μορφής απόλυσης, πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλύπτουν σημαντικές ανάγκες του ΙΚΑ. Ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω και του τεράστιου αριθμού αιτήσεων συνταξιοδότησης. Βέβαια η  τήρηση του ΑΣΕΠ θα πρέπει να μην είναι διαπραγματεύσιμη κάτι που σημαίνει ότι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 8Κ/2008 θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απορροφηθούν άμεσα είτε στο ΙΚΑ είτε σε άλλο οργανισμό στενού η ευρύτερου δημόσιου τομέα .Οι απολύσεις δεν θα φέρουν ούτε ανάπτυξη ούτε εξωστρέφεια ούτε αλλαγή στη δημόσια διοίκηση. Το μόνο που μπορεί να φέρουν είναι μιζέρια που θα προστεθεί στην ήδη θλιβερή κατάσταση που ζούμε εδώ και 3 χρόνια. ΄΄