Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

«Δήλωση του Μιχάλη Κασσή σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης.»

«Δήλωση του Μιχάλη Κασσή σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης.»
01Oct2014

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, σχετικά με το θέμα της έναρξης εργασιών για την κατασκευή μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την έναρξη εργασιών στο ελεγχόμενης Νομιμότητας έργο για την κατασκευή της μονάδας λυματολάσπης στην Ελεούσα.

 

Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη πει:

 

Είναι μια  ενέργεια που καταπατά περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ΝΑΤURA 2000 και είναι εντός της Ζ.Ο.Ε 1 Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με στοιχείο 1, κάτι που σημαίνει πως η υπαίθρια κομποστοποίηση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα ΠΔ 5-5-89.

 

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη λόγο του βιολογικού καθαρισμού και δεν αντέχει άλλο.

Άμεσα πρέπει η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας και η πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να δηλώσουν αν υπάρχει σχετική άδεια και να τη δημοσιοποιήσουν.

 

Επίσης, πρέπει να επιβεβαιώσει ο Δήμος Ζίτσας την θέση που έχει ήδη εκφράσει περί μη αποδοχής της εξέλιξης αυτής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτέλους να κάνει τη δουλειά της .

 

Δεν μπορεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των πολιτών να είναι υποδεέστερη από τις «εξυπηρετήσεις» της Διοίκησης της περιφέρειας Ηπείρου και από παράνομες ενέργειες».