Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Δήλωση του κ. Μιχάλη Κασσή για παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών

Δήλωση του κ. Μιχάλη Κασσή για παρακράτηση  κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών
15Sep2014

Με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με την απόφαση παρακράτησης των κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ. Μιχάλης Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, με την οποία παρακρατούνται οι Κοινοτικές Ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις των αγροτών για τον συμψηφισμό του  συνόλου των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, είναι προκλητική και είναι απαραίτητο να ανακληθεί.

Είναι αδιανόητο να ωθεί τον αγροτικό κόσμο στην πλήρη απαξίωση, το ίδιο το κράτος με τις αποφάσεις του.  Οι άνθρωποι αυτοί προφανώς αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές και αντί ο Υπουργός να τους διευκολύνει αυξάνοντας τις δόσεις ,αυτός ενεργεί σαν να θέλει να τους εξοντώσει.

Η απόφαση είναι αντικοινωνική, βιαστική και ελήφθη μονομερώς χωρίς την απαραίτητη συνεργασία των δύο αρμόδιων Υπουργείων, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Έτσι αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Εργασίας την ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης; Έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική ευαισθησία;

Σε περίπτωση εμμονής του Υπουργείου Εργασίας δεσμεύομαι να καταθέσω σχετική τροπολογία με το άνοιγμα της Ολομελείας της Βουλής.