Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Ανακοίνωση του Μιχάλη Κασσή για Συμβάσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ανακοίνωση του  Μιχάλη Κασσή για Συμβάσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων.
11Sep2014

Με αφορμή τη συζήτηση για την υπογραφή των συμβάσεων για την έναρξη των διαδικασιών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ. Μιχάλης Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναφορικά με τις συμβάσεις για τα πετρέλαια ,είναι γεγονός πως όλοι στη χώρα έχουν συνειδητοποιήσει πως η αλλαγή κλίματος και η πρόοδος θα έρθει μόνο από ένα δικό μας σχέδιο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της χώρας.

Μάλλον όλοι πλην όσων έχουν μοναδικό σκοπό την «έφοδο» στην εξουσία, έτσι χωρίς σχέδιο.

Πως αλλιώς να εξηγήσω τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Άρνηση για την άρνηση και λογικές Σοβιετικού τύπου που έχουν ξεπέσει στην πράξη και μας οδήγησαν εδώ και χρόνια στην απραξία.

Να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του: Θέλει η Ήπειρος να μπορέσει να κάνει βήματα μπροστά, ή μόνο αυτός θα μας «σώσει»; Εκτός αν  ο μόνος λόγος για τη στείρα άρνηση είναι  γιατί θέλει να ‘’διαπραγματευτεί’’ αυτός με τους εκλεκτούς του την εκμετάλλευση….

Είναι ώρα σε αυτή τη χώρα να έχουμε την τόλμη και την ειλικρίνεια να αναγνωρίζουμε τα σωστά και να προτάσσομε το συλλογικό συμφέρον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία πολύπαθη περιοχή όπως η Ήπειρος».