Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Κατάθεση αναφορών από τον Μιχάλη Κασσή

29Jul2014

Αναφορές με αφορμή επιστολές του IKA-ETAM Ιωαννίνων  και του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας, κατέθεσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ. Μιχάλης Κασσής.

Η πρώτη αναφορά σχετίζεται με επιστολή που απέστειλε η Δ/νση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ιωαννίνων  προς την αντίστοιχη Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην επιστολή τονίζεται η υποστελέχωση του Υπκ/τος ,που δημιουργεί δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση εργαζομένων και εργοδοτών. Σημειώνεται ο κίνδυνος αύξησης του χρόνου αναμονής συνταξιοδοτικών αποφάσεων και τέλος  ζητείται από την Κεντρική Διοίκηση ,για την αποφυγή των ανωτέρω, η επανατοποθέτηση στο Υποκ/μα τουλάχιστον 11 υπάλληλων της 9Κ που υπηρετούσαν εκεί πριν την απόλυση τους.

Η δεύτερη  αναφορά έγινε με αφορμή επιστολή του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας προς τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, με την οποία ζητείται από τους αρμοδίους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες  για την αποζημίωση των αμπελουργών, από την εκτεταμένη  προσβολή των αμπελώνων της Ζίτσας  από μυκητολογικές ασθένειες, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών.