Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Κατάθεση αναφορών από τον Μιχάλη Κασσή

25Jul2014

Αναφορές με αφορμή επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων  και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου «Ο Ξένιος Ζευς»  , κατέθεσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ , κ. Μ. Κασσής.

Με την πρώτη επιστολή  που απευθύνεται στον Δ/ντη του τοπικού ΟΑΕΕ και κοινοποιείται προς τους Βουλευτές της Ηπείρου, ζητείται η θεώρηση των   βιβλιαρίων υγείας των εμπόρων, η αναστολή των κατασχέσεων, η αφαίρεση από τις οφειλές των ποσών που αφορούν τον κλάδο υγείας και η καθιέρωση του δικαιώματος επιλογής ασφαλιστικής κλάσης.

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται κυρίως προς στον Υπουργό Οικονομικών και αφορά γενικότερα την φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης σχετικά με τις επιχειρήσεις του κλάδου. Ζητείται από τον Υπουργό να δοθεί οριστική λύση στον τρόπο υπολογισμού του φόρου ακινήτων και η ένταξη των επιχειρήσεων τους στο καθεστώς των ειδικών κτηρίων, με κριτήριο το ειδικό σήμα λειτουργίας τους.