Δελτία Τύπου

Νέα, δελτία τύπου και ανακοινώσεις του κ. Μιχάλη Κασσή

Αναφορά του Μιχάλη Κασσή για το θέμα που προκύπτει με τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ

Αναφορά του Μιχάλη Κασσή για το θέμα που προκύπτει με τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ
24Jun2014

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων , κ. Μιχάλης Κασσής, με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Σοφάδων για το θέμα που προκύπτει με τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ  (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου -καταγράφει τις εκτάσεις και το είδος της καλλιέργειας, για να δοθούν οι αγροτικές ενισχύσεις από τα προγράμματα της ΕΕ) των αγροτικών καλλιεργειών για το 2014.

Στην επιστολή περιγράφεται από τον Δήμαρχο το καθεστώς ‘’χαρατσώματος’’ των αγροτών  για την υποβολή δηλώσεων στο ΟΣΔΕ.

Γίνεται αναφορά στην τεράστια αδικία την οποία υφίστανται οι αγρότες, καθώς υποχρεούνται να καταβάλουν ένα υπερβολικά μεγάλο αντίτιμο προκειμένου να παραληφθεί η δήλωση, τη στιγμή που το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει την υπηρεσία αυτή δωρεάν στους πολίτες. Τα ποσά αυτά κρίνονται απαγορευτικά με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην μπορούν να τα πληρώσουν και έτσι να χάνουν την ενίσχυση.

Μείζον πρόβλημα είναι η ανάθεση διεκπεραίωσης των δηλώσεων σε ιδιωτικούς φορείς, με αποτέλεσμα να κερδοφορούν οι μεσάζοντες σε βάρος των αγροτών με αφορμή τις επιδοτούμενες εκτάσεις.

Η αναφορά που κατέθεσε σήμερα ο κ. Κασσής είναι μία προσπάθεια για να μπει μια τάξη στο θέμα των επιδοτήσεων προς στους αγρότες ,κυρίως όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις εταιρίες που αναλαμβάνουν την υποβολή των αιτήσεων αυτών έναντι δυσανάλογου αντιτίμου.